Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η δύναμη των ΜΜΕ

Πολλές φορές αναφερόμαστε στη τεράστια δύναμη που χαρακτηρίζει τον τύπο και τα ΜΜΕ. Ξορκίζουμε τις δολοπλοκίες των δημοσιογράφων και δεν θέλουμε με τίποτα να πέσουμε θύματα της παραπληροφόρισής τους. Κανείς όμως δεν τα καταφέρνει στο έπακρο και όποιος το υποστηρίζει δεν είναι παρά ένας ηλίθιος και εγωιστής που δεν παραδέχεται τα λάθη του.
Καποιος τώρα θα σκεφτεί για ποιο λόγο λέω όλα αυτά τα πράγματα και πού κολλάει η φωτό του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής ομοσπονδίας στο όλο θέμα. Εδώ λοιπόν βρίσκεται η απάντηση: ο ελληνικός λαός τις τελευταίες μέρες γίνεται έρμαιο της παραπληροφόρησης βλέποντας καθημερινά σε όλα τα κανάλια να κατηγορείται η κυβέρνηση και να πληγώνεται το πρωθυπουργικό προφίλ του κ.Καραμανλή από σκάνδαλα και ενδέιξεις διαφθοράς υψηλότατων μελών τις κυβέρνησης. Κανείς όμως τυλωμένος από τη λάσπη που του ρίχνουν τα στα μάτια τα χρυσοπληρωμένα από ξένες δυνάμεις ΜΜΕ δεν έχει καταλάβει ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι πρσχεδιασμένο από την Ουάσιγκτον. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν μου γεννηθηκε το εξής ερώτημα: Για ποιό λόγο κανένα από τα ΜΜΕ δεν έδειξε τη συνέντευξη του Σεργκέι Λαβρόφ κατά την οποία αποκαλύπτει το σχέδιο της Ουάσιγκτον να εκβιάσει τον Καραμανλή να τορπιλίσει τις συμφωνίες με τη Μόσχα για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου; Ο κ.Λαβρόφ μίλησε επίσης για ένα σχέδιο ανατροπής του Πρωθυπουργού γιατί ο τελευταίος τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στους Αμερικανούς που πέρα από τους αγωγούς παρεμποδίζει και τη προσπάθεια εισαγωγής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Επίσης ανέφερε στη καλά θαμένη από τα Ελληνικά ΜΜΕ συνέντευξη πως οι Αμερικανοί διατρανώνουν επικοινωνιακά της στήριξή τους στον Παπανδρέου καθώς είναι ο μόνος που τους έχει μείνει για να ελπίζουν σε ανατροπή των συμφωνιών Πούτιν-Καραμανλή. Ξεκαθάρισε πως οι τοποτηρητές της εκτέλεσης του σχεδίου ανατροπής του Καραμανλή και οι εγχώριες μαριονέτες που το εκτελούν επκοινωνιακά <<και δεν είναι άλλοι από τους πουλημένους εκδότες εφημερίδων>> θα επιμείνουν στην επιχείρηση της πολιτικής εξόντωσης του Πρωθυπουργού ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υποχωρίσει από τις θέσεις του και τις συφωνίες του με τη Ρωσία όποιες πιέσεις και αν δεχτεί.
Τελος για να ενισχύσω ακόμη περισσότερο την επιφυλακτηκότητα σας θέλω να πώ και το εξής: Ο κ.Παπανδρέου αυτές τις ημέρες κάνει την περιοδεία του στις Η.Π.Α όπου έρχεται δήθεν εκεί σε επαφή με τους Ελληνες ομογενείς. Ποιος μπορεί να μου διαβεβαιώσει με απόλυτη σιγουριά πως ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής του εκεί δεν είναι υποχθόνιες συνομηλίες με το καθεστώς της Ουάσιγκτον για το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης; ποιος μπορεί να πεί με σιγουριά πως δεν έρχεται σε επαφές με κυβερνητικά στελέχη για το κλήσιμο φιλοαμερικανικών συμφωνιών σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον ίδιο; Ισως όλα τα γκάλοπ και οι επιθετικές προσπάθειες των εκδοτών των εφημερίδων να αποσκοπούν σε έναν ανώτερο σκοπό που κανείς μας δεν έχει καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: