Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Πρόεδροι και υποψήφιοι έχουν κοινό προφίλ

Ο κύριος που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι και με τη βούλα πλέον ο νέος υποψήφιος του κόμματος των δημοκρατικών. Τα ΜΜΕ αναφέρουν συνεχώς ότι ανοίγεται μία νέα ιστορία στη πολιτική ζωή των ΗΠΑ καθώς για πρώτη φορά αναδεικνύεται ως υποψήφιος ένας αφροαμερικανός. Παρ'όλη τη <<χρωματική καινοτομία>> όμως η πολιτική παραμένει μία και μοναδική. ΑΚΡΑΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΟΛΗΤΙΚΗΣ. Ο Μ.Ομπάμα στη χθεσινή νικητήρια δήλωση του δημοσίως δεσμεύτικε για τη συνέχιση της πολιτικής των προκατόχων του εξεγείροντας για μία ακόμη φορά τα Παλαιστινιακά πνεύματα. Μίλησε για μία ενωμένη Ιερουσαλήμ η οποία φυσικά θα ανήκει στο Ισραήλ παρακάμπτωντας το μεγάλο ποσοστό παλαιστινίων που ζουν στη περιοχή. Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και δήλωσε με απόλυτη ευκρύνεια την εξάλειψη του με κάθε κόστος. Αναφέρθηκε στα αμερικανικά στρατεύματα <<κατοχής>> του Ιράκ και εγγυήθηκε την αποχώρησή τους χωρίς να αναφερει το πότε και το που κυρίως θα πάνε ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου πολέμου επί της θητείας του αυτή τη φορά στο έδαφος του Ιράν. Τα θεμέλια της παγκόσμιας ειρήνης φαίνεται να τρίζουν για άλλη μια φορά υπό το καθεστώς των Αμερικανών που άλλαξαν απλώς τη μορφή του αρχηγού-μαριονέτας για τη παραπλάνηση του κόσμου. Η αμείωτη υποστήριξη προς τον εβραϊκό λαό υποσκάπτει όλες τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης και ειρήνευση στη πολυαίμακτη Μέση Ανατολή. Εδώ και 6 ολόκληρους μήνες Χίλαρη και Ομπάμα βρίσκονταν σε δύο αντικρουόμενα στρατόπεδα από τα οποία εκτοξεύονταν αμέτρητες ύβρεις και τώρα, με το τέλος αυτού του ''σόου'' εμφανίζονται σαν σύμμαχοι με ενωμένα τα λερωμένα τους χέρια και με κοινό πια όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους φιλοϊσραιλινό σύνθημα. Τι τραγικό. Ποιος είναι αυτός που μπορεί τώρα πια να εγγυηθεί το μέλλον μας; Ποιό είναι το ύψος της χρηματοδότησης των υποψηφίων από εβραίους μεγιστάνες που τους κρατούν σε πολιτική ομηρία; Η κρίση είναι δική σας!

Τα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω απλώς επιβεβαιώνουν την προηγούμενη ανάρτησή μου

8 σχόλια:

Laplace είπε...

egw pantws tha erixna ompama dagkwto..
kalo SK filara

von Karagian είπε...

το θέμα είναι φίλε μου πως ότι και αν ψήφιζες η πολιτική γραμμή θα ήταν όμοια και ενιαία. η βλακεία των αμερικανών πολιτών δεν EXEI όρια καθώς τους εγγυώνται την παρακμή και αυτοί συνεχίζουν να τους ψηφίζουν

macedonian είπε...

Προσωπικά θα προτιμούσα την Κλίντον (αν ήμουν Αμερικανός πολίτης).Η γυναίκα διαθέτει ευφυία-ίσως ακριβώς γι'αυτό και να πίστευα πάντοτε ότι είναι αδύνατο να εκλεγεί.Ο Ομπάμα για μένα είναι κάτι παραπλήσιο του Μπους σαν εικόνα-γράφει στην τηλεόραση.Εννοείται πως στην Αμερική δεν κυβερνά ο πρόεδρος αλλά το πολιτικο-στρατιωτικό λόμπι.Ο τελευταίος που τα έβαλε μαζί τους -και έχασε-ίσως ήταν ο Νίξον.
Δεν παρεξηγώ τους Αμερικανούς για την προσήλωσή τους στο Ισραήλ.Μην ξεχνούμε πως είναι η μοναδική φίλα προσκείμενη χώρα στην περιοχή,το ίδιο θα κάναμε κι εμείς.
Στην Αμερική ψηφίζουν οι μισοί και από τους μισούς αυτών βγαίνει πρόεδρος.Ο λαός ζει στην απ'έξω όπως σε όλα τα "πολιτισμένα" κράτη.
Τέλος πιστεύω πως δεν είναι σωστή η συζήτηση για το ποιον πρόεδρο προτιμούμε-άλλωστε δεν μας αφορά!Το σωστό θα ήταν να έχουμε ένα τέτοιο κράτος που θα ήταν τελείως αδιάφορο και ανεπηρέαστο από τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές.

von Karagian είπε...

εγώ πιστευω πάντως πως μας ενδιαφέρει. αν όχι ο πρόεδρος τότε η γενικότερη αμερικανική πολιτική. ο κόσμος μας σήμερα είναι παγκοσμιοποιημένος. βλέπετε ότι μια μικρή αλλαγή των τιμών στα καύσιμα επιρρεαζει το σύνολο της οικονομίας. ο πληθωρισμός είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του εισαγώμενος και οι κρίσεις πλέον εμφανίζονται σε διεθνές επίπεδο. γιαυτό δεν YΠAPXEI κάτι που να μη μας ενδιαφέρει. όλα αποτελούν κρίκους μιας παγκόσμιας αλυσίδας.

kikop80 είπε...

Καλησπέρα Von!
Συμφωνώ πως όποιος και να γίνει πρόεδρος σε ΗΠΑ η γραμμή πολιτικής είναι η ίδια. Απλώς αλλάζει το περιτύλιγμα!

von Karagian είπε...

έτσι είναι φίλε μου. το ερώτημα όμως είναι ένα: ποιος είναι αυτός που θα αφυπνίσει την υπνωτισμένη συνείδηση του κόσμου. ποιος θα τον βγάλει από αυτό το αδιέξοδο που έχει εγκλωβιστεί. ο μακεδόνας μίλησε για τον πρόεδρο ΝΊΞΟΝ. πρόσφατα έκανε δηλώσεις για την φιλοεβραϊκή πολιτική και μίλησε για ανάγκη για αλλαγή πλεύσης. ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΆΚΟΥΣΑΝ ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑΝ. το μέλλον προβλέπετε δυσοίωνο

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη κι εγώ αν έβαζα υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, τα ίδια θα έλεγα.
Όποιο έχει την εύνοια των Εβραίων προχωράει. Όποιος δεν την έχει, το ουβαδάκι του και σε άλλη παραλία.
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.

von Karagian είπε...

μαρούλακο η κοινή πολιτική γραμμή όλων των προέδρων ΦAINETAI και από το εξής πρόσφατο γεγονός. χίλαρι και ομπαμα μετά από μήνες σκληρών προεκλογικών μαχών και επικριτικών δηλώσεων κατεβαίνουν μαζί. σε δήλωση της η χίλαρι υποστήριξε τον ολπαμα και δήλωσε υπέρμαχος του. βλέπετε λοιπόν; το παζλ συμπληρώνετε και πάλι. με τον ίδιο διαχρονικό πια τρόπο