Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Γαλλοελληνική Συμμαχία

Πολλοί μιλούν για μια διαφενόμενη γαλλοελληνική συμμαχία η οποία άρχισε να δημιουργείται επί ημερόν του Νικολά Σαργκοζί. Κάποιοι άλλοι (κυρίως κομμουνιστές και οπαδοί αριστερών-αντιδραστικών δυνάμεων) μιλούν απλά για κερδοφόρες συμφωνίες που εξυπηρετούν καρτέλ και μεγάλες επιχειρήσεις υποβαθμίζοντας τις καλές σχέσεις. Οτι και αν είναι στη πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ενδυνάμωση των σχέσεων Γαλλίας και Ελλάδας. Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας μπροστά στην ολομέλεια της βουλής και καταχειροκροτήθηκε σε ένα κλίμα ενθουσιασμού. Πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες στρατηγικής σημασίας που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, κοινή αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων και κυρίως κονό μέτωπο εναντίον της λαθρομετανάστευσης που μαστίζει τα τελευταία χρονια τη πατρίδα μας. Υπήρξε διαβεβαίωση από μεριά του πρωθυπουργού για πλήρη στήριξη της ευρωπαικής πολιτικής της Γαλλίας ενώψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε κυρίως στο θέμα της μεσογειακής ενωσης και των μέτρων που θα προωθήσει για τη συγκράτηση του πληθωρισμού. Μη ξεχνάμε πως οι ανατιμήσεις και το ράλι της τιμής του πετρελαίου έχουν φτάσει τον πληθωρισμό της ευρωζώνης σε επίπεδα ρεκόρ. Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από τη μεριά του δεσμεύτικε ότι θα στηρίξει με σθένος τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των σκοπίων (κάτι που δεν έκαναν οι δήθεν φίλοι μας ρώσοι όπως φάνηκε από τη πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου των σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι στη μόσχα) όπως έκνε και κατά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου. Τονίζεται ότι ο Σάρκο είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας που εμφανίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τον Ντε Γκολ και ότι κατά την επίσκεψή του αυτή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές του ρίζες. Δεν παραβλέπω σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση με την επίσκεψη αυτή προέβει σε υπογραφή συμφωνίας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και καταδρομικών. Σε αυτό κάποιοι στηρίζονται και υποβαθμίζουν την όλο γργονός ώς μια απλή κερδοφόρα ανταλλαγή( αυτή στηρίζουν εμείς αγοράζουμε). Εγώ όμως θέλω να δώσω μια απάντηση σε αυτούς τους κακόβουλούς και να πω: Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε και να μας στηρίζουν με τόσο διαφανή τρόπο παρά να αγοράζουμε και να μας στήνουν διεθνής παγίδες (βλ. Η.Π.Α και Ρωσία). υ.γ Η ανάτηση δημοσιέυτηκε με κάποια καθυστέριση λόγω προβλημάτων του διαδυκτίου. Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι είναι αρκετά επίκαιρη

8 σχόλια:

Laplace είπε...

συμφωνω απολυτα μαζι σου

von Karagian είπε...

Καλημέρα la place. Δεν ενθουσίζομαι ποτέ με τις μεγάλες δυνάμεις και μένω πάντα επιφυλακτικός. Με τη Γαλλία ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

kikop80 είπε...

Καλησπέρα von!
Θυμίζω τι είπε ο Κολοκοτρώνης:
Και τότε κατάλαβα, ότι κάμωμε θα το κάμωμε μόνοι μας"!
Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα, αφού ο άνθρωπος ήρθε απλά να πουλήσει και θα ήθελε πολύ να βρίσκεται στη θέση μονίμου προμηθευτή!
Δυστυχώς όταν είσαι χώρα εξαρτόμενη απολύτως θα λουστείς και τις συνέπειες!

von Karagian είπε...

ο κολοκοτρώνης φίλε μου αν δεν είχε τη συναίνεση των μεγάλων δυνάμεων τις τότε εποχής ξέρουμε πολύ καλά ότι ούτε το χωριό του δεν θα μπορούσε να ελευθερώσει. ΔEN υπέρμαχος ή υποστηρικτής της Γαλλίας. άλλωστε τόνισα ότι παραμένω πάντα επιφυλακτικός. στη περίοδο που BPIΣKOMAΣTE όμως χρειαζόμαστε έναν ισχυρό υποστηρικτή ακόμα και αν είναι εξαγοραστεος. TO έχουμε ανάγκη.

kikop80 είπε...

Φίλε von, καμλια συνένεση Μεγάλων δυνάμεων δεν είχε ο Κολοκοτρώνης.
Οι δυνάμεις μπήκαν αργότερα στο παιχνίδι για να εκμεταλευτούν προς όφελός τους τη ΝΕΑ κατάσταση, ακόμα και ο Κόρδιγκτον κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την μάχη στο Ναυαρίνο, καθώς οι εντολές ήταν για μη συμμετοχη!
Προσοχή λοιπόν!
Στη σημερινή φάση, έχουμε τους πατρώνους μας...

von Karagian είπε...

το θέμα είναι ότι οι ελληνες επαναστάτες ήταν κάτι σαν τους σημερινούς τρομοκράτες. αν μας αντιμετώπιζαν ETΣI οι μεγάλες δυνάμεις τότε θα έπρεπε να μας είχαν αφανίσει όπως κάνει τώρα η αμερική ΣTH μέση ανατολή. η αποστασιοποίηση από την επανάσταση ήταν μια μορφή συναίνεσης. είχαν βέβαια συμφέροντα όπως και τώρα. κάναμε τον αγώνα μας. και το αναγνωρίζω EIΛIKPINA. αλλά χωρίς τη συναίνεση τους θα είχαμε ένα τραγικό τέλος όπως και στη μικρασιατική καταστροφή

kikop80 είπε...

Επέτρεψε μου να διαφωνώ κάθετα λόγω ιστορικών στοιχείων.
Τα συμφέροντα τους ήέιχαν παράλληλους δρόμους με την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Μόνο σαν μέσο πίεσης προς την Πύλη μας χρησιμοποιούσαν. Άλλωστε πραγματικότητα αποτελούσαν και οι στρατιωτικές παρεμβάσεις των δυνάμεων κατά την επανάσταση εναντίων μας.
Ισχυρή λοιπόν θέση της Ελλάδας θεμελιώνεται από τα μέσα. Εμείς πρέπει να βρίσκουμε τους συμμάχους και να τους επιλέγουμε έστω και με εμπορικά ανταλάγματα (άλλωστε πολιτική είναι οικονομία) και όχι να έρχονται σαν τον κ. Σαρκοζί με στόχο να πουλήσουν και να "υποσχεθούν" στήριξη για να πετύχουν το στόχο τους.
Αυτά πιστεύω από μεριάς μου.
:)

Ανώνυμος είπε...

σίγουρα είχαν συμφέροντα γιαυτό και μας άφησαν. μη ξεχνάς όμως ότι οι μεγάλες συνθήκες ειρήνης που διασφάλιζαν τα σύνορα του νεογέννητου ελληνικού κράτους γίνονταν πραγματικότητα από τις μεγάλες δυνάμεις. αυτές ήταν εγγυήτριες της δικιάς μας ακεραιότητας και όχι οι ελληνες με τις χατζάρες που ήταν εντελώς ανοργανωτοι. προσοχή! δεν θέλω με τίποτα να υποβαθμίσω τον τεράστιο αγώνα που δώσαμε. απλά θέλω να αναφερθώ στη καταλυτική παρουσία των δυνάμεων. το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα σήμερα στο κόσσοβο. εγγυητής η αμερική και απελευθερωμένοι οι αλβανοί που και αυτοί EΔΩΣAN αγώνα. κάπως έτσι παίζεται το παιχνίδι. και πάλι καλησπέρα ΚΊΚΟΡ!